Část 1. Komiks, knížka a nebo film ?

Ahojda všichni,

Můj přítel měl nápad, že bych mohla napsat článek o Komiksech a filmech který se týkají tohoto tématu. Byl to nadlidský úkon, protože já jsem nikdy nebyla na komiksy, ale spíše na normální čtení než na obrázkové. Ale tak jsem pojala tenhle těžký úkol a snad se vám bude líbit.

Nejznámější nakladatelství komiksů jsou Marvel a DC, občas co tak poslouchám přítele a koukáme se občas na nějaký třeba film i od Marvelu nebo DC, tak přítelovi přijdou že se hrozně předhání, kdo bude lepší. Marvel třeba má svoje X-men a nebo Avangers a DC má Ligu Spravedlnosti. Podle mě je pěkný film třeba Sebevražedný oddíl, ale zase podle přítele se mu to nelíbí protože to je od DC, a od je spíše Marvelák takže spíše zbožňuje X-men a Avangers.

Když by jsme na chvilku odbočili od Marvelu a DC. Pak tu jsou i jiné komiksy, Star Wars Omnibus ( od BB/art ), Sin City ( od Millera ) a plno dalšího materiálu o čem by se dalo rozepsat. Napsala jsem schválně jako první Star Wars, protože to je přítelova slabost, sice nemá od SW žádný komiks, ale nedávno jsem přítelovi půjčila knížku Star Wars - Pašerákova zkouška, je z ní nadšený a baví ho i když přečetl jen 3 kapitoly, mě osobně nezaujala, přece jen mě baví jiný žánr. Knížka se odehrává mezi episodami IV - Nová naděje a V - Impérium vrací úder. Jak pojednává název tak tam jsou staří známý Han Solo a Chewbacca. Jinak knížka pojednává o krátce po zníčení první Hvězdy smrti, se Han Solo a Chewbacca vydávají na misi ( tak podstatě na melouch ) pro Povstaleckou alianci na planetu Cyrkon. Ta zahrnuje záchranu povstaleckého poručíka Ematta, který je vůdcem zvláštní skupiny Ťuhýků a pro další přežití Aliance velice důležitý a klíčový. Han a Chewie se při plnění tohoto úkolu musí dostat nejen přes Jabbovy nájemné lovce, ale i přes krutou agentku ISB ( Imperiální Sekce Bezpečnosti ), Alecii Beck která pase po hlavě Ematta. Jak vše celé dopadne, to si už musíte přečíst sami, pokud vás to aspoň trošku zaujalo, tak budu jen a jen ráda.



Děkuji XoXo Míla & Qoxo Piskoo

                         

                           
                           

Komentáře

  1. Osobně komiksy taky nevyhledávám, ale přítel je zbožňuje. Je teda jednoznačně "DC man" a zbožňuje Batmana. A taky ještě miluje ÚPVO a Hellboye. Já mám z jeho obří komiksové sbírky zálusk na Zámek a klíč, protože je to série od Joe Hilla, což je syn mého nejoblíbenějšího spisovatele Kinga a vypadá to fakt skvěle! :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zero-waste

Tohle je 10 věcí, které pochopí jen ti kteří nosí brýle.

Zázračný uklid